Een winkel om bij weg te dromen

Ruilen en retourneren

Je bestelling retourneren. Geen probleem, doen we niet moeilijk over.
Bij veel bedrijven is dit vaak een omslachtig proces, wellis waar wordt dit deels ook wel ondersteunt door de wet. De wet wil namelijk zowel de koper als verkoper beschermen en dit kan soms leiden dat eindeloze processen waar geen van beide partijen op zitten te wachten. Daarom doen wij het binnen het boekje maar toch simpel.

Op deze pagina vindt je alle informatie die je moet of wilt weten betreft ons ruilen- en retourneren proces.
Mocht je er toch niet helemaal uitkomen naar dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen jou graag verder.

Zichttermijn

Bij Cloudnine houden wij ons netjes aan de regels welke volgens de wet zijn opgesteld voor webwinkels. In deze wet staat dat jij als consument het recht heb een artikel dat je online hebt besteld 30 dagen op zicht mag hebben en zonder opgaaf van reden de koopovereenkomst mag ontbinden. Deze 30 dagen wordt echter wel opgesplits. Je hebt het recht de koopovereenkomst binnen 14 dagen na het ontvangen van je bestelling te ontbinden. Na deze 14 dagen heb je nog 14 dagen de tijd om je bestelling daadwerkelijk aan ons te retourneren.

Retourregels

* Artikelen dienen ongebruikt, onbeschadigd en in originele staat en doos aan ons geretourneerd te worden.
* Artikelen dienen gefrankeerd aan ons geretourneerd te worden. Dit houdt in dat de verzendkosten terug naar Cloudnine voor jouw rekening zijn. Waarom? De marges van Cloudnine zijn niet zo groot dat wij ook de kosten retour kunnen opvangen. Als wij dit zouden doen zouden wij onze producten duurder moeten maken en dat is voor mensen die wel heel erg blij zijn met hen bestelling niet zo heel eerlijk. Wil je weten hoe het precies werkt wanneer jou bestelling beschadigd of kapot is aangekomen? lees dan hier verder →
* Cloudnine.nl stelt het erg op prijs als rertouren eerste worden aangemeld. Dit kan via ons 'retour aanmeldingsformulier' welke te vinden is op de klantenservicepagina van Cloudnine.
Volgens de wet moet de consument een retour/herroepingsformulier uitprinten, invullen en meesturen. Gezien wij dit te omslachtig vinden voor onze klanten vinden wij het meer als genoeg als onze klanten ons online retourformulier invullen.

Terugbetalen

Ben je helemaal niet tevreden met het product dat je besteld hebt en wil je in plaats van het product te ruilen gewoon liever je geld terug? Dat kan. Tijdens het aanmelden van je retour heb je de mogelijkheid om een opmerking in te vullen. Wanneer je hier in vult dat je graag je geld terug wilt storten wij na ontvangst van je retour het gehele orderbedrag binnen 5 dagen terug op jouw rekening.

Let op! Cloudnine stort geld terug op het rekeningnummer welke bij ons bekend is. Zorg er dus altijd voor dat je het juiste order- of factuurnummer invuld. Deze staat vermeld op de factuur welke je in je mailbox hebt ontvangen. Mocht je je order- of factuurnummer niet meer kunnen vinden, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen helpen je graag verder.

Ruilen

Heb je iets bij ons besteld en is het niet helemaal wat je er van verwacht had. Dan kun je het product kostenloos omruilen.
Wederom willen wij jou vragen je retour aan te melden via ons 'retour aanmeldingsformulier' en kies bij "Retour actie" de optie "Product ruilen". Mocht er een prijsverschil tussen de producten zitten dan zal dit of aan u gecrediteerd worden of wij zullen jou een link naar iDEAL sturen waarmee je het verschil kunt bijbetalen.

Informatie

Wij hopen dat bovenstaande informatie jou heeft geholpen bij je vragen omtrent het bestelproces van Cloudnine.
Mocht je nog andere vragen hebben of kom je er helemaal niet uit neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Zij helpen je graag verder.